Home

Adresse:
Sognsveien 75
Ullevål Stadion
0840 Oslo

Telefon:
+47 21 02 90 00

E-post:
bandy@
nif.idrett.no


Norconsult
KUNSTIS


Bandyforbundet i media

Tilbud fra partnere

Resultater Eliteserien:
Speaker.no
U19 Nordisk/ET Vetlanda
Benytt koden: FHSBAN´På Glattisen´

kr.2500,-


´Clematis´

kr.2000,-

Adresser Generalterminplan Seriene Klubbservice Utdanning Års- og Styremøter Statistikk Linker Arkiv Utvikling Anlegg


Hovedsponsorer

utstyrssidenREADY DELTAR I WORLD CUP HERRER 2015

World Cup for herrer arrangeres i år for 42. gang.
De første 36 turneringene ble spilt på Idrottsplatsen i Ljusdal i Helsingland. De fleste av disse årene under bandy-legenden Bjørn Swartswe sin uortodokse og inspirerende ledelse. Etterhvert utviklet World Cup seg til en folkefest av de store. Dette på en oval helg, hvor mange av Ljusdals utenbys-boende vendte nesen hjem til slekt og venner, noe de har fortsatt med selv om World Cup sirkuset etterhvert flyttet ut.

Fra 2009 har World Cup blitt spilt innendørs til Göranssons Arena i "nabo-kommunen" Sandviken. En særdeles flott arena med perfekte forhold for topp internasjonal bandy, men den store folkefesten tar tilsynelatende lengre tid å få innarbeidet.

Den første World Cup-turneringen i 1974 vant Sandviken AIK. Ullevål IL fra Norge, med Kjell-Ivar "Kylling" Engebretsen i spissen, var svært nære finale i 1975, men ble allikevel overraskende nr. 3 dette året. Den beste norske prestasjon hittil.

Ready deltar for første gang i World-cup sirkuset og vil møte verdens beste bandylag. Stabæk representerte norsk bandy ifjor og i 2013 deltok Ullevål.

Årets Norgesmester Ready har kommet i pulje med det svenske topplaget Sandviken, Vänersborg og Edsbyn, samt Dynamo Moskva som regnes som et av verdens beste klubblag gjennom tidene.
Det deltar totalt fjorten lag i årets verdenscup, hvorav åtte fra Sverige, fire fra Russland, et finsk og et norsk lag.

Følg World Cup her: World Cup herrer 2015

VELLYKKET BESØK HOS DYNAMO MOSKVA
Etter fem år med dugnader og sparing, var Ullevåls guttelag-99 første helgen i oktober på et svært vellykket besøk hos vennskapsklubben Dynamo Moskva. Det ble riktignok tre tap (5-3, 7-0, 8-4) for et forsterket Dynamo med seks overårige junior- og rekruttlagsspillere. Klubben ville tydeligvis ikke ha reprise på det forsmedelig tapet forrige høst for Ullevål-98 (UI seier 6-4 og tap 4-7).
Foruten kampene i den flotte Krylatskaya bandy- og skøytehall og opplevelsen av verdensmetropolen Moskva, var mottakelsen i Den Norske Ambassaden fredag et høydepunkt. Ambassadør Leidulf Namtvedt var overrasket over den relativt beskjedne idrettsutvekslingen mellom Norge og Russland, men hadde registrert at det norske bandyfolket var hyppig på besøk. Han fikk dessuten informasjon om bandyens internasjonale status og FIBs arbeide for at bandy skal bli en fremtidig vinter-olympisk idrett. Visepresidenten i Det Russiske Bandyforbundet, Sergei Mjaus, benyttet anledningen til å invitere ambassadøren til VM herrer i Uljanovsk januar 2016. Dessuten vil Generalkonsulen i Murmansk bli invitert til U17 VM i Arkhangelsk som spilles uke 4-2016.
Du kan lese mer fra Ullevål sine hjemmesider her: Dynamo Moskva-Ullevål
HØSTFERIE BLE BANDYSKOLE
Fremtidens bandyhåp i Solberg Sportsklubb fikk en tyvstart på sesongen med bandyskole i høstferien. En høstferie på skøyter er for mange noe som er litt utenom det vanlige. Hele 66 unge fra Nedre Eiker og Drammen deltok.
Les mer her: Eikernytt.no
KUNSTIS - KUNSTIS - KUNSTIS - KUNSTIS
Solberg SK skal åpne den nye kunstis-og kunstgressbanen i "Ælva" med velfortjent pomp og prakt, inkludert bandykamp mellom elitelaget og Ullevål lørdag 24.oktober. Denne store dagen kommer redaksjonen selvsagt tilbake til. Da blir kunstisbane nr. 21 for bandy i Norge klar.
Tallet inkluderer Bogstad Vinterparadis (golf/kunstis) i Oslo, hvor snoren offisielt ble klippet av ordfører Fabian Stang den 13.12 ifjor. Maskineriet ble desverre ikke satt igang forrige vinter, men Røa-gutta Bo Callander og Martin Novotny ordner sikkert saken for kommende sesong!
Til tross for noen tekniske problemer, håper vi at Leangen kunstisanlegg (bildet juni 2015) står klar etter planen i januar 2016. Viktig for NTNUI-bandy og utvikling av sporten i Trondheims-området, men kanskje aller viktigst for den populære og gjenvalgte ordføreren Rita Ottervik som i hele prosessen har vært tydelig på at byen skal ha en kunstisbane også for bandy.
På Konnerud bygges et interkommunalt (Drammen, Sande) kombi-anlegg kunstis/kunstgress som ifølge planen skal stå klart til sesongen 2016/17.
Bystyret i Drammen vedtok dessuten i desember ifjor å sette av 16 MNOK over to budsjettår til fremtidig kunstis-/kunstgressbane på Øren (DBK).

Oslo kommune vedtok å sette av 15 MNOK på 2015-budsjettet og 60 MNOK på 2016 til Voldsløkka kombinerte landhockey- og kunstisbane/arena. Spaden bør stå i jorda vår/sommer 2016, da Oslo-folket og spesielt Sagene IF har ventet alt for lenge på bandy-/landhockey- og folkehelsebanen.

Bandyforbundet har som målsetting at alle de lokale naturisbanene for bandy skal erstattes med kunstis, noe som er en nødvendighet for utvikling av sporten med de siste ti-årenes milde vinterklima. Bandyforbundet har sammen med Skøyteforbundet også noen prosjekter utenfor det tradisjonelle bandy-Norge, hvor det kan bli bandyspill i fremtiden. Uansett er det et stykke igjen for å nå målsettingen, men sammen med klubbene våre skal vi klare det! Kanskje innen 2020 når Bandyforbundet fyller 100 år?
Det jobbes også hardt for ishall på Valle Hovin i Oslo. En bandy- og skøytehall som utvider sesongen betydelig til glede for både den organiserte og uorganiserte idretten. Bystyret i Oslo MÅ sette av prosjekteringmidler til Valle Hovin på 2016-budsjettet. Ishallen har ligget på planstadiet i kommunen siden 1984 og hos Idrettskretsen siden 1994 og skulle bli byens neste storanlegg etter Bislett og Holmekollen. Fem partier hadde Valle Hovin bandy- og skøytehall på partiprogrammet til kommunevalget nylig (AP, V, KRF, SV og Rødt). Et parti (H) ""nesten"", men var litt utydelig i skriften og mente at Valle Hovin bandy- og skøytehall naturlig inngikk i de anleggene som skulle bygges i hovedstaden etter at drømmen om Oslo2022 og vinter-OL sprakk.
Du finner oversikten over kunstisbaner for bandy på våre anleggssider her: Anlegg

En stor takk avslutningsvis til Sindre Martinsen-Evje. Ordføreren i Sarpsborg lovet under mottakelsen i Rådhuset under gutte-VM i bandy sist vinter at fryserørene på Sarpsborg Stadion skulle legges om sommeren 2015. Populære Sindre, som for øvrig i disse dager er meget stolt over fotballaget Sarpsborg 08, har holdt sine ord. Bandybanen er snart ferdig rehabilitert. Det er laget ny oppbygging av banedekke i betong med nye kjølerør, samt ny kondensator til eksisterende kjøleanlegg. Kostnad 15 MNOK.
Les Sarpsborg Arbeiderblad: Sarpsborg Arbeiderblad
SESONGSTART MED DEN 24. KOSA OPEN

Stabæk IF og Hauger Bandyklubb arrangerer denne høsten for 24. gang "døgnet-rundt-turnering" i bandy på Bærum Idrettspark kunstisbane og Stabekkbanen i Bærum.
Mer informasjon og påmelding her: Kosa Open 2015
JENTE- OG DAMETURNERING I BANDY
Norges Bandyforbund inviterer jente- og damelag til bandyturnering i Jar Isforum fredag 23. og lørdag 24.oktober.
Påmeldingen er gratis og spilles som 5-er eller 7-er avhengig av lagets størrelse.
Gå inn her: Jente- og dameturnering
BEVEGELSE PÅ VOLDSLØKKA?
På spørsmål fra Oslo-politiker Camilla Wilhelmsen, svarer Byråd for Miljø- og samferdsel Guri Melby skriftlig den 14.august 2015:
- Jeg ønsker en uavhengig gjennomgang av Bymiljøetatens behovsanalyse, og har derfor bedt Vann- og avløpsetaten om å kvalitetssikre den. Den vil være ferdig kvalitetssikret i løpet av september 2015, og neste steg vil da være å bestille et forprosjekt.
"Spaden må stå i jorda" på Voldsløkka for bygging av den kombinerte landhockey-/kunstisbanen senest våren/sommeren 2016. Noe annet er uakseptabelt, nærmest uanstendig og respektløst ovenfor frivillige borgere som har jobbet med saken i en alt for langdryg prosess. Husk at den første bevilgningen til banen på drøyt 19 MNOK ble vedtatt i Bystyret i desember 2006. Bare forestill deg alle de årene og de menneskelige ressursene som på frivillig basis ble brukt bare på å komme dit!

Tidligere skrevet: OSLO-BUDSJETTET - PENGER TIL VOLDSLØKKA
Bystyret i Oslo vedtok torsdag 11.desember 2014 å sette av tilsammen 75 MNOK til Voldsløkka landhockey-/kunstisbane. Dette fordeler seg med 15 MNOK på 2015-budsjettet og 60 MNOK på 2016. Resultatet av budsjettforhandlingene fremkommer som et kompromiss mellom byrådspartiene (H,V,KrF) og Frp.

Voldsløkka landhockey-/kunstisbane: ostlandssendingen

Tidligere skrevet mai 2014: ENDELIG BEVEGELSE I VOLDSLØKKA
Når man arbeider med bygging av idrettsanlegg må man være klar over de tre T-ene: Ting Tar Tid
Uansett bør bandy- og landhockeyfolket nå glede seg over at de etterlengtede banene på Voldløkka blir realisert. Dette på et areal som sammen med Bjølsenparken kan bli noe av det fineste området i Oslo regulert til idretts- og friluftsformål.
Les om landhockey-/kunstisbanen her: ostlandssendingen.no

BANDY TO THE WINTER OLYMPICS
1880-tallet: Den moderne bandyen oppstod i England (Bury Fen).
1955: Det Internasjonale Bandyforbundet ble dannet.
1957: Første VM for herrer spilt i Helsingfors. 19 land deltatt i VM hittil.
1961: Første VM for herrer spilt i Norge. Senere IOC-medlem Jan Staubo fra Ready var organisasjonssjef.
1970-tallet: VM for junior og gutt ble etablert og har vært spilt siden.
1994: Første dame-VM (rink) ble spilt i Nijmegen. 9 land deltatt i VM hittil.
2009: Første VM jenter bandy ble spilt i Lappeenranta.
2014: FIB har 30 medlemsnasjoner fra fem kontinenter: Asia, Europa, Amerika, Afrika. Australia (kun rink som er gitt aksept av IOC).
Bildet th.: OL-landslaget bandy i 1952

Spartakiade 1928: Bandy på programmet i den første internasjonale vinter-Spartakiaden i Oslo.
OL-deltakelse 1952: Bandy var demonstrasjons-idrett under vinter-OL i Oslo. Senere IOC-medlem Olaf Ditlev-Simonsen fra Ready åpnet lekene.
IOC-recognition 2001: Under IOC-president Samaranch ble FIB "provisional recognized" i IOC.
IOC-recognition 2004: Under IOC-president Rogge ble FIB sertifisert som "Recognized Federation" i IOC.
Asiatiske vinterleker 2011: Bandy var på programmet og turneringen spilt på medeobanen i Almaty.
April 2014: FIB deltok på Sport Accord Convention i Tyrkia, hvor bl.a møte med IOC ble gjennomført.
Våren 2015: FIB vil formelt søke Sport Accord om opptak (porten til IOC).

FIB er i prosess for deltakelse i vinter-Universiaden i Almaty 2017 og Krasnojarsk 2019.
FIB er i prosess for deltakelse i Asiatiske vinter-leker i Sapporo i 2017.
FIB og NBF, godt støttet av NIF, forbereder bandy som en del av kulturfestivalen under ungdoms-OL på Lillehammer (Gjøvik) 2016.

New Olympic Charter
Det kanskje aller mest interessante som har skjedd det siste året, med hensyn til FIBs arbeide for å få bandy inn som en fullverdig olympisk vinteridrett, er at IOC-president Thomas Bach gjennom New Olympic Charter (loven til IOC) har åpnet for at også internasjonale forbund som er recognized av IOC, lovmessig sett kan få delta med sin sport i OL. FIB og bandyen er som kjent recognized, men et annet viktig IOC-krav må også oppnås. FIB og medlemsnasjonene jobber derfor hardt for at minst 25 medlemsnasjoner skal få "recognizion" av sin nasjonale olympiske komite.
I dag har 19 bandynasjoner denne statusen.
Når det målet er nådd kommer IOC-politikken inn i bildet. Bandy inn som ny idrett i vinter-OL betyr at pengesekken til IOC skal deles med enda et internasjonalt forbund (FIB).
Uansett, bandyen er idag på god vei inn i OL-sammenheng. Bandy er den nest største vinteridretten etter ishockey målt i antall aktive, lisensierte utøvere. Visste du det?

Programme of the Olympic games - Rule 45
Bye-law Rule 45: The sports programme
Bye-law 1.3.2 (new) and 1.4.2 (new): ”Other sports governed by other IFs (Intl. federations) recognized by the IOC.”
Ny forsikringsordning fra 1. september 2015

Fra 1. september 2015 leveres lisensforsikringen av selskapet XL Catlin.

Norges Bandyforbund har for lisensperioden 1. september 2015 til 31. august 2016 i tillegg inngått et samarbeid med Idrettens Helsesenter.

Idrettens Helsesenter og Skadetelefonen har i dag avtale med 16 særforbund innen NIF.

Hva er oppnådd med den nye ordningen
- En forsikring som er tilpasset idretten og behovet til den enkelte spiller
- Oppfølging av skadelidte fra meldt skade til «tilbake på banen»
- Bedre ytelser ved skader
- Direkte tilgang til idrettsmedisinsk kompetanse gjennom Idrettens Skadetelefon
- Dekning av idrettsrelaterte belastningslidelser
- Raskere behandling

Skadetelefonen (02033)
- Skademelding sendes elektronisk til Skadetelefonen
- Skadetelefonen kontakter skadelidte innen 24 timer
- All behandling, med unntak av akutt, skal bestilles av Skadetelefonen
- Skadetelefonen følger opp skadelidte gjennom behandlingen
- Skadetelefonen gir også medisinske råd til utøvere og klubber

MERK!!
All behandling, med unntak av akutt, skal nå forhåndsgodkjennes og bestilles av Skadetelefonen for å være dekket av lisensforsikringen.

Lisensen må være betalt for at utøveren skal være dekket av forsikringen fra 1.september.


- Les mer om NBFs lisensordning -

Lisenser for sesongen 15/16

Spillere som løste lisens forrige sesong og ligger inne med riktig mailadresse vil motta lisens direkte i løpet av juli.

Alle klubber kan fra midten av juli generere lisensblanketter med kid- nummer til sine nye spillere (eller de som ikke har mottatt pr mail) i SportsAdmin.

Vi gjør oppmerksom på lisenssatsene for Norges Bandyforbund.

Det er klubbenes ansvar å registrere og vedlikeholde informasjon om medlemmenes lisens.

Husk at alle lisenser må betales med kidnummer for å bli registrert på rett spiller.

Spørsmål kan rettes til Support tlf 03615.

- Les mer om NBFs lisensordning -

BANDYSEKSJONENS ÅRSMØTE - 11. JUNI 2015
Bandyseksjonens årsmøte ble avholdt på Ullevål stadion torsdag 11.juni.

- Protokoll (pdf) -

- Saksdokumenter til årsmøtet og Årsberetning 2014/2015 (pdf) -

Innkallingen finner du her: Innkalling til seksjonsårsmøte i bandy


SEKSJONSSTYREMØTENE

Styremøter sesongen 2015/16: 31.august, 12.oktober, 23.november, 11.januar, 29.februar, 18.april, 9.mai.
Årsmøtet i Bandyseksjonen avholdes på Ullevaal Stadion torsdag 9. juni 2016.
Det tas forbehold om endringer på møtedatoer.

Bandyseksjonens styre og forbundets administrasjon mottar gjerne henvendelser om saker. Bruk e-post til: toraudun.sorensen@nif.idrett.no